Månadsarkiv

Mitt 2008

Januari
Jag blev tillsammans med Peter som bor utanför hörby och fick lära känna han och Hannah. Va väl nykär antar jag. Vi fick ett ryck och skulle ta tag i vikten vilket gick väldigt bra i januari i varje fall :)
Umgicks mycket med Evelina och Adrian, det blev taco kvällar, singstar och utgång på dickens(Hbg), blue ice(Lund) och Ekebo .
Firade som vanligt Rebecca och Mammas födelsedag.
Blev en massa shopping på rean både i malmö och helsingborg. Blev också en shopping dag i helsingör med eve, adrian och sandra.
Den 24 föddes det en liten pojke uppe i sundsvall som kom att hetta liam. Och samma dag fick jag och rebecca ett ryck och målade om köket.
Sist men inte minst fick jag handlat för över 1000 kr utan att betala något :) skit bra med arbetskläder.





Februari
Även denna månaden blev det mycket att umgås med Evelina. Min nykärhet i Peter höll väl i sig skulle jag vilja påstå. Och man fäste sig mer och mer vid Hannah utan att man igentligen borde göra det.
Blev som varje annat år i februari Lasse stefanz på Ekebo.
Pröva för första gången i mitt  liv att vaxa benen vilket inte va en trevlig upplevelse och kommer antagligen aldrig att upprepas.
Jag bestämer mig även för att följa med bowling tjejerna upp till stockholm när dom skulle spela några tävlingar. Jag, Rebecca och Annika körde pappas bil upp på torsdagen. Det blev shopping i barkaby, singstar, och en massa bowling. På lördagen tog jag tåget vidare upp till sundsvall för att kolla in lilla liam som nu hunnit bli nästan en månad gammal. Blev väldigt mycket mysande med han ända tills jag skulle ta tåget tillbaka på söndagen blev alltså en väldig snabb visit.
Blev en sväng till helsingör även denna månaden och en sväng om till blue ice.
Peter va iväg och opererades när vi va i stockholm och efter det blev det aldrig riktigt det samma mellan oss igen och den 29 gick vi skilda vägar.



Mars
Jag köpte mig min bärbara data som jag haft väldig nytta av sen.
Natasa och isabell kom på middag och blev jagade av ett gäng nazister för att dom drog ner deras klistermärken. Och jag fick jätte fina blommer och bjöd på Gulach soppa och kladdkaka. Jag är jätte nöjd med mina nyfuna vänner. Ibland behövs dom gamla bytas ut.
Vi firade Evelinas födelsedag med fest i östraby. Första gången jag fick träffa lilla julia väldigt söt bebis. Mattias Svensson tog även kontakt med mig för första gången sedan 05 vilket väckte en massa funderingar.
Det va dags för min första Fack kurs på Backa gården som varade i tre dagar. Lärde mig extremt mycket som jag verkligen har haft nytta av.
Den 15 åkte hela familjen till Singapore för två veckors semester. Det blev en resa som vi sent kommer att glömma. Den innehöll allt Simma med delfiner, shopping, stranden, vilda djur och en massa till. Köpte även min nya kamera som har följt mig överallt sedan dess.
Dum som jag är börja jag också röka igen.



April
Denna månaden börja rätt så tråkigt då vi fick säga hejdå till evelina som skulle vara borta tre månader nästan. Blev en tjej kväll med bad och en massa snack innan hon åkte.
Fick träffa kjerstins lilla elin för första gången och då va hon inte stor.
Blev en tur till helsingör med mamma och rebecca i det fina vårvädret. Skulle även försöka färga håret mellan blond som istället blev mörk rött. Blev många härliga vår promenader.
Natasa fylla år så henne fira vi på ssu. Fick presenter som jag köpt i singapore.
Va distriktsårskonferans med sossarna på sundspärlan vilket va en väldigt underhållande dag.
Jag och Rebecca var och lekte med freja och harry en sväng.
Hela familjen va och såg konserten sol vind och vatten på konserthuset. Blev även några solnedgångar på stranden med bylundarna och gänget. Blev grillkväll och street race med bylunds gänget hemma hos mig också.
Blev myskväll med jenny wikhall och madde i malmö.
Valborg firades först med bål i allerum sen sten en sväng, hämta upp tess och inom tina i kävlinge sen vidare till björka loge där det va precis lika mycket folk som vanligt.



Maj
På första maj va det den traditionella demonstrations tåget till sundspärlan där vi bar en fana med befria palestina på.
Va på kalas hos familjen karlsson å umgicks med tina och micke och även en hel del med martin.
Rapsen stod i full blom kan det bli bättre?
Hann med en väldigt mysig fika på ebbas med natasa och isabell. Vann biljetter till release festen för Amanda Jenssens nya skiva. Vip och gratis dricka inte helt fel. Valde att ta med mig Tess på denna tillställningen och riktigt roligt hade vi.
Grilla hemma hos Viktoria med Adrian och Jens.
Spader vann sm guld :P
Jag, Natasa och Blerina stack på ssu kurs i blekinge.. Hum lärde vi oss något? Möjligtvis att det likna en sekt men annars hade vi riktigt kul med uppsala killarna.
Den 19 fick jag ett ryck så jag va lite uttråkad så jag hämta sofie och vi begav oss mot sundsvall för att överraska jennie.
Fick en hel vecka med Familjen Borg-Brelin som va helt underbar. Blev skit snack hela nätterna och massa bebis mys.
Träffa nattalie och tomas för första gången. Hade en riktigt rolig fest och dom tyckte verkligen som lyckades i sina planer att få mig att stanna i norrland. Dock blev det bara en fylle grej och kommer aldrig hända igen. Väldigt glad för det nu.
Väl hemma hann vi med att kolla på helsingborgs avgångs elever som skulle på bal innan månaden tog slut. Skrev även mail till en jätte söt kille.

NoneNone

Juni
Jennie, magnus och Liam kom ner för att fira jennies brors student. Jag och jennie rymde en dag och drog till ullared. Vi såg en älg.. wiii haha inte så vanligt. Sen va det dags för daniels student som va mycket trevlig.
Hade grill avslutning med ssu.
Den 7 va det dags för Grill fest hemma hos mamma och pappa. Sluta med att det kom 35 av mina kompisar. Pappa va grillmästare och lekledare. Blev den bästa festen på länge och alla hade roligt. Blev en massa badande och tävlande.
Blev väl lite mycket dricka kanske och inte det bästa sällskapet hem. Fick bli en massiv städ insatts dagen efter i varje fall. Fick passa på att mysa så mycket som möjligt med liam innan dom for hem igen. Va även ute och åt med Andre, Johan och Jens som avslutning på luken. Blev en massa fotbolls hejande denna månaden. Både hemma och i höganäs. :)
Vi fick biljetter till premiären av rabalder i ramlösa på fredriksdalsteatern. Många kändisar, champang och rolig föreställnig.
Blev stopad av polisen typ tio gånger med inga böter tack och lov.
Midsommar jobbade jag dagen så det blev folkparken i höganäs. På kvällen fira jag först hos mamma och pappa sen bar det av till fredric, sen blev det kävlinge.
Dagen efter midsommar for jag hem till evelina för att hälsa henne välkommen hem. Blev grillning och sen for vi till malmö där vi tillsist hamna på en hemma fest. :) tillbaka hos evelina fem på morgonen.
Den 23 började vårt uppdrag med facket i sommarland. Väldigt intressant vecka där vi besökte sommarjobbare lite överallt.
Blev även några danskvällar på pålsjö och hann med att vara med i tidningen. Maila mer och mer med snyggingen.




Juli
Jag, Sofie och Elin lastade bilden full och gav oss iväg mot öland där det va dansbands vecka. Blev en hel del festande och sol och bad. Efter några dagar drog vi vidare till Västerås där det skulle vara power meet och herre gud vilket ställe. Trodde aldrig vi skulle överleva dom dagarna. Men tvivlar på att vi någonsin haft så roligt som vi hade. Lärde känna mycket nytt folk. När vi var färdiga där drog vi vidare till alingsås där vi bara bada och hade det skönt.
På vägen hem blev det en sväng inom ullared också. Den 12 var det dags för jennys möhippa som bestod av picknick, utmaningarnashus, musikvideo inspelning och utgång. Mycket lyckad dag.
Jag och tess for till Kiviksmarknad sen blev det en del kvällar med kuli juli.
Fick ryck en dag och gick med dolly in till stan sen blev det bad och övernattning hemma hos mig med bylundarna.
Helsingborgs festivalen blev det alla tre dagarna även denna sommaren. En varm månad.
Hela denna månaden blev kontakten med snyggingen( Daniel) allt tätare om den ens kunde bli det. Jag var helt klart sjukt förälskad och kunde inte hålla mig borta så jag snåla skjuts med jennies bror upp och den 28/7 träffa jag mitt livs kärlek för första gången. Vi umgicks hela veckan.




Augusti
Va väldigt jobbigt när jag skulle åka hem trotts att jag viste det bara va för en vecka. Blev i varje fall en HIF match med pappa där dom spelade mot sundsvall. Kom en ganska stor storm i början av augusti också. Hann med en middag med natasa och isabell när jag va hemma också. Fick åter igen färgat och klippt håret och Middag med becky på haket.
Den 9 va det dags för jenny och stoffes bröllop som va jätte fint och en över förväntningarna rolig fest.
Den 11 for jag åter igen upp till sundsvall, Fick umgås en massa med jennie, magnus, liam, helena, nattalie och så klart daniel. Jennie och magnus hade inflyttnings fest i liden som blev lyckad. Denna gången va det om än hundra gånger värre att åka hem. Väl hemma blev det malmö festivalen, skånes djurpark, umgås med kjerstin och elin.
Fick ett fint erbjudande om lägenhet som jag å mamma titta på. Kunde inte låta bli att tacka ja till den och daniel ville flytta in där med mig. Kunde inte blivit gladare. Äntligen hade man något att se fram emot. inflyttning första oktober.
Jag va för första gången lagledare för spader dams f-lag och sen va det dags för bjuvs festivalen. :)



September
Den 6 kom då äntligen dagen vi längtat efter så länge kändes det som i varje fall. Daniel kom äntligen ner. Det va fruktansvärt nervöst och så skönt att han kom. Han kom ju för att stanna hos mig :)
Tog tag i rökningen igen och slutade denna gången för evigt hoppas jag.
Helgen efter for vi till Skövde med katta och oskar för att fira maddes födelsedag.
Vi va ju också tvugna att inviga daniel i det riktiga livet här så det blev en runda till ekebo för att lyssna på perikles med anita. Väldigt rolig kväll. Den 25 bar det återigen iväg mot sundsvall för att hämta daniel saker och för att rebecca skulle kunna spela bowling tävling. Blev besök hos jennie och även en sväng in om amelie med familj innan det tre dagar senare bar av hemåt igen med full lastad bil. Packningen av min lägenhet va nu så gott som färdig.



Oktober
Vi påbörja flytten till nya lägenheten men fick vänta ett tag på att golven skulle läggas om. Aldrig kul att bo i en flytt röra.
Sen va det dags för min födelsedag wii. Fick jätte fina blommor och ett halsband av daniel och på kvällen va jag ute och åt med familjen. Sen va det kurs i malmö med jobb.. Den 11 va det dags för släkt kalas för mig och pappa. Den 22 kom jennie, magnus och helena hit på middag för dom va åter igen nere. Den veckan hann vi även med ett besök i helsingör för lite inköp av alkohol och liknande. Den 25 va det dags för inflyttnings fest och födelekalas för mig. Vi blev rätt många ändå och hade väldigt trevligt måste jag säga.
Vi fick också nya skåps luckor innan månaden va slut. Blev en tur till malmö för att träffa madde och shoppa lite. Daniel fick ju se malmö för första gången också. :)
Det va halloween fest hos sofie och elin
Bör tillägga att så kär som jag varit denna månaden har jag nog aldrig varit och det bara fortsätter. :)



November
Månaden började med att jag hittade en liten katt utanför jobb som jag inte kunde låta bli att ta hem. Hon fick så småning om namnet sotis och är ett riktigt busfrö. Vi va jätte duktiga och tog många mysiga höst promenader.
Fick med daniel till ullared för att göra julklapps inköpen och lite fynd till lägenheten.
Jag och rebecca blev inbjudna på vip kväll på väla och tog tillfället i akt för lite gratis mat.
Vi fick äran att passa katja en helg också vilket resulterade i att vi inte såg katterna på några dagar.
När det va gränslösa dagar passade vi på att åka över till helsingör en sväng. Jag och Daniel passa på att jobb samtidigt och gick på hattfest vilket va väldigt underhållande. Denna månade bestämde jag mig för att få daniel lite huslig och det blev både lussebullsbak med adrian och viktoria sen blev det även pepparkakor.
Fick stor städat lägenheten innan vi fick besök från nordligare grader av Björne, Dino, Amelie, Mats och Rasmus. Blev ett tidigt julfirande, en visit till helsingör, middag hos mamma och pappa, ängelholm, väla och bowlinghallen. Hade en väldigt trevlig helg som gick aldeles för snabbt.
Vi skaffa oss en förtidig julklapp till oss själva och köpte ett akvarium. Sista helgen va det dags för julskyltningen i hbg och helgen innan va det ju så klart i råå. glömde jag nästa.

daniel och rasmus

December
Va ute och åt på oasen med jobb, mumsigt. Va åter igen iväg på fack kurs som heter facket o politiken. Även denna va riktigt intressant och alltid trevligt att lära känna nytt folk. På lucia va vi med familjen på tivoli i köpenhamn. Gick en stund på ströget också. Väldigt fint är där så här års. 
Den 15/12-08 sluta min mormor att äta på kungshult där hon legat sedan midsommar. Hon blev sämre och sämre för varje dag som gick och vi satt där hela dagarna. De 21/12-08 ringde dom kvart i fyra på morgonen och säger att nu måste vi komma upp. Det tog inte många timmar när vi hade kommit dit innan det märktes att hon gav upp och somna in. Detta va något av det värsta i mitt liv men samtidigt väldigt fint. Hon fick somna ifrån sin smärta och behöver inte längre ha ont. Nu vet jag att hon har det bra. Kommer aldrig glömma min älskade mormor och hon lever alltid vidare hos mig.
Julafton gick över förväntningarna med tanke på omständigheterna och vi hade en trevlig dag som avslutades med midnattsmässa i kyrkan.
Juldagen va det jobb för min del och på kvällen blev det först hem till åsa och sen vidare på jägers med jannike och tess. 
nyår vet vi fortfarande inte hur det blir men har höga förväntningar.

 

Till dig som valt att inte vara medlem i facket!!

Omtänksamma arbetskamrater

Ett litet ord på vägen till dig som valt att inte vara med i facket (från okänd facklig författare)

Det måste vara skönt att kunna gå till jobbet och veta att du inte är underbetald,

eftersom dina arbetskamrater sett till att DU får en skälig lön för ditt arbete.

Det måste också kännas tryggt att trots omorganisationer och förändringar

så har du jobbet kvar och tack vare dina arbetskamrater får du kompetensutveckling på betald arbetstid.


Det måste dessutom kännas underbart att du slipper jobba allt för många timmar,

du får gå hem i vettig tid precis som alla andra. Men skulle det vara så illa

att du måste arbeta övertid så har dina kamrater sett till att du får en hygglig ersättning

för dina övertidstimmar.


Dessutom kan du ju ta dig en rast då och då även det kan du tacka dina arbetskamrater för.

Och du du måste väl ändå erkänna att det är skönt med fem-sex veckor semester.

Med lön för alla semesterdagarna.

Och om du blir sjuk, din stackare så har dina kamrater sett till att du får sjuklön.

Får du utgifter för läkarbesök och medicin har dina kamrater fixat så att du får tillbaka en viss del av dessa,

Men om du skulle få tandvärk, kan du utnyttja dina kamrater även då?

Ja, faktiskt. Börjar din tand värka på jobbet har dina kamrater sett till

att du får gå till tandläkaren och få den utdragen på arbetstid.


Söker du nytt jobb?

Då har dina kamrater ordnat så att du får gå på anställningsintervju på arbetstid.


När du en gång blir gammal och ensam så kommer du att minnas dina före detta arbetskamrater.

För det är ju de som har sett till att du får en extra slant även nu, via avtalspensionen.


Här ser du så omtänksamma dina arbetskamrater är mot dig.

Det är bara synd att du struntar i dem.

Hoppas att du kan leva ett långt

och lyckligt liv.

Ont i ryggen kommer du väl aldrig att få,

du har ju ridit på andras ryggar hela tiden!




Väldigt tänkvärt
 

Åter igen besviken!

I efter middag blev jag ännu en gång väldigt besviken på en av mina så kallade vänner. Det är definitivt inte första gången han gör så här och garanterat inte sista gången för jag lär mig aldrig. Jag sa till Daniel så fort vi hade bestämt detta att dom kommer ställa in och då ha dom hämtat vad dom ska av mig.  Idag sa jag ifrån ordentligt men jag tror inte det hjälper för fem öre. Här är några inlägg sedan det hänt ungefär samma saker.

http://aangelicaa.blogg.se/2008/february/vanskap.html#comment

http://aangelicaa.blogg.se/2008/april/irriterad-igen.html#comment

Nä nu ska jag köra till jobb snart..
 

3 dec

Tänk vad tiden går fort bara 21 dagar kvar till julafton och sen är det ju nyår.. Har dock ingen aning om vad vi ska göra då.. Någon som har ett förslag?

Mormor
Idag har jag varit några timmar hos min mormor på hospis efter jag sluta jobba.. Vet inte om jag vill påstå att det är bättre eller sämre med henne.. Hon går i varje fall att prata med i mellan åt men sen krampar hon av smärta.. Man mår lika dåligt varje gång man går därifrån men samtidigt känns det som man gjort en insatts å har suttit där i några timmar och hållt henne sällskap. Har lika dåligt samvete varje gång för att man inte är där oftare trotts att jag vet att jag är där oftare än dom flesta andra som borde hälsa på. Allt jag hoppas är att hon ska kämpa på ett tag till så hon får uppleva lite till.. Där kände jag mig lite egoistisk.. Men jag är inte redo att ta förväl än det finns en del jag vill göra innan dess.


Kvällen
Ikväll är det middag på oasen med alla kollegor och det är väl samma där lite delade känslor. Men vi är positiva och hoppas att det kommer bli jätte trevligt och om inget annat kommer maten vara jätte god :)



Nä nu ska jag städa undan och hänga tvätten!!
 

Dags igen!!

Jaha då har det åter igen gått väldigt länge sedan sist. Ibland så tryter intresset och inspirationen.

Det har i varje fall hänt ganska mycket och jag kommer väl inte ens ihåg hälften..

Norrlands besök!
Det stora och trevligaste va väl när daniels familj var nere från norrland och hälsade på.. Kom på torsdagen och stannade till söndagen. Vi hann med ett besök till helsingör, middag hos mamma och pappa, höganäs, ängelholm, väla och bowlinghallen. Vi hann även med att fira lite mini julafton och öppna en massa julklappar. Jag och daniel fick en jätte fin tomte..


daniel och rasmus

Daniel och Rasmus



Björne, Rasmus, Mats och Amelie

Blev väldigt tomt när dom åkte hem och vi hoppas verkligen dom kommer och hälsar på snart igen.


Katten
Vi har fått en katt till eller jag hitta en katt utan halsband. Satte upp lappar men igen hörde av sig. Hon är en väldigt busig figur och är fixerad vid fötter. Det lilla knytet har energi till tusen när hon är vaken. Va lite orolig från början att missy inte skulle tycka om henne men det har gått bra ändå..  Bjuder på en bild också.



Sotis i full action


Nä nu får jag avsluta för idag ska göra vid mig och köra ut till höganäs på kommunals medlemsmöte och sen är det dags att jobba igen.. kram på er