Månadsarkiv

Flygplatsen..

Nu star jag har pa flygplatsen i singapore klockan ar snart tio pa kvallen och flyget gar om en timme. Ar hemma i helsingborg typ morgon middag vanlig tid kommer vara helt slut.. Har precis spenderat mina sista pengar pa cigg och sprit haha kanns ju bra.. det ar de roligaste med flygplatser.. Det har varit sjukt varmt idag och vi har hunnit med en massa innan vi akte till flyget.. :) na nu ska jag snart ga pa.. snart hemma :D

 

Sentosa och ser ut som en krafta

Nu har det nastan gatt en vecka sedan jag skrev sist har hant en massa..

Varit pa sentosa tre dagar det ar en o har utanfor med vita strander och palmer :) brande oss helt vinroda forsta dagen haha det va ingen trevlig upplevelse trots vi satt i skuggan och hade smorjt in oss..
Har simmat med delfiner ocksa det var nog det basta jag gjort i mitt liv :)

nu ska jag dra vidare skriver mer nar jag kommer hem..
 

Singapore 2

jaha da var det en dag till som gatt har.. Idag har vi shoppat en massa i ett jatte kopcentrum med allt i. Kopt skor och en massa sant. Sen i eftermiddag har vi legat vid poolen och badat a sovigt middag sa skont..  :)

Tankte beratta lite om zoo.. haha det va en upplevelse kan jag saga. Jag och rebecca red pa en elefant sen va vi pa en show med vatten djur. Helt plotslig fraga dom om nagon ville komma upp och kasta frisbi med sjolejonet.. haha och dum som jag ar rackte jag upp handen utan att tanka mig for. Det sluta med att jag kasta den rakt pa en pelikan istallet snacka om pinsamt men alla fick sig ju ett gott skratt i varje fall :) Sen fick jag en puss av sjolejonet.. :)

Igar va vi i malaysia och shoppade.. riktigt billig shopping sa handlade hur mycket som helst.
 

singapore

Da var vi antligen i singapore. flyget hit gick bra va dock valdigt drygt.
hotellet vi bor pa ar jatte fint och varmt ar har.. jatte varmt typ 32 grader och nu ar klockan nio pa kvallen.
Idag har vi varit pa zoo som nog va det finaste jag nogonsin varit pa.. Har tagit jatte manga fina bilder med min nya lumix kamera. :) sa lycklig over den..

Har redan hunnit med att handla en massa annat ocksa sa.. nu ar jag dock sa trott i fotterna att jag inte vill ta ett steg till..

nu ska jag lasa vidare har.. ha de
 

Nu lämnar jag landet

Jaha då var det äntligen dags.. Sitter här fast jag har jätte mycket att göra igentligen.
Klockan tio ska jag vara hos mamma och pappa färdig and ready to go.. :) Flyget går halv tre från kastrup till amsterdam vilket ska ta typ en och en halv timme. Därifrån ska vi sedan ta flyget till Singapore som ska ta typ tolv timmar. Så med andra ord har vi väldigt många timmar framför oss. Är frammen någon gång på söndagkväll lokal tid.

Kommer försöka uppdatera här så ofta jag kan för att hålla er informerade. :)


Va och hade myskväll med evelina igår så trevligt :)

nä nu ska jag packa det sista..
 

fackets grunder dag 2 och 3

Igår börja vi halv 8 med att äta frukost, riktigt god hotell frukost så bortskämd man blir.
Efter det börja vi direkt å fortsatte med den internationella solidariteten sen gick vi igenom lagar och mötes teknik..
Väldigt intressant. Vid fem körde vi in till höör för att spela bowling haha säger jag bara våga inte berätta att jag en gång tävlat i det. Vann i och för sig men spela inte särskillt bra..

När vi hade ätit på kvällen hade jag ju tänkt att köra till peter men blev inget av det efter ett väldigt onödigt sms av han. Meddelandet var långt och väldigt förvirrande. Tacka fan för att han inte var i närheten säger jag bara för då hada han fått höra.
Det blev istället tv och te med dom andra.. bra mycket trevligare..

Upp vid samma tid i morse för att gå igenom en massa försäkringar och pension. Jag,emma och ann vann tipsrundan så jag fick tre par strumpor. Efter lunch så kom det en tjej från kommunal och pratade lite med mig..
Tror i och för sig inte jag blev klokare av det och blev väldigt besviken på deras kurs utbud. 
Sen var det dags att säga hej då till alla och ge sig av..

Direkt när jag körde där ifrån ringde och anmälde jag mig till facket och politiken i maj. Ser verkligen fram emot det kommer bli intressant.

Nu i eftermiddag har jag och rebecca varit på väla och växlat pengar, handlat godis och köpt tidningar.
Är helt slut nu tänkte vänta på mamma är här nämligen men funderar starkt på att gå hem och vila en stund.
 

Fackets grunder

Idag började den efterlängtade kursen :)
Körde från lund kvart i åtta imorse för att hinna lagom till backagården utanför höör halv nio. Det blev först frukost bullar sen va det samling. Vi fick börja med att presentera oss och jobba igrupper lite grann.. Va en jätte bra övning där man skulle presentera varanda och tyckte att vi alla kom överrens direkt. Sen diskutera vi vad vi tyckte om facket väldigt svår och jobbig övning men jag tror man ransaka sig själv lite o lärde känns sig själv och sina värderingar.
Vid tolv va det dags för lunch chilicorncarne mumsigt. Genom gång om fackets historia och internationell solidaritet väldigt intressant..
Nu ikväll har vi tittat på filmen Sicko vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Hemsk, skrämande och upplysande på många sätt men jag tyckte dock den gav lite dubbla budskap och allt stämde väl inte riktigt.. Det var lite väl mycket svart och vit.
I stort sätt tycker jag att jag lärt mig oerhört mycket idag som jag hoppas jag kommer ha nytta av.. Tänker säkert gå fler kursen, facket i politiken låter väldigt intressant.

Har träffat väldigt trevlig männsikor också.. vi är nio stycken som går kursen och här är fem andra tjejer dock är dom här med en vän så det är ju svårt att komma in. Här är också tre killar som är helt okey ganska seriösa också :) haha nä men tycker vi är ett bra gäng lungna och sansade som verkligen är intresserade..
Imorgon bär det av till ladan för att spela bowling :)

Tänkte även träffa Peter imorgon, han fick en kväll på sig att fundera på om han ville träffa mig innan jag åker och det ville han. Vet inte hur det känns eftersom han inte svara när jag ringde innan och jag blev irriterad men det kommer jag väl över.
Allt detta värker fortfarande något enormt i mitt hjärta och vill bara att allt ska bli bra fast jag inte vill förvänta mig något.
Jag har bestämt mig själv att jag ger han tills jag kommer hem från semestern sen får han säga hur han vill ha det.. Kan inte gå och vänta på han hela livet. Ibland känns det som om jag skulle kunna göra vad som helst för att få han tillbaka och ibland vill jag bara be han dra. Problemet är att man måste dra allt ur han och det blir lätt missförstånd. Älskar han så...

Nä nu ska jag sluta tråka ut er. ha de fint
 

Lund

Jaha då va man hos Martin. Tittar på en film som jag inte fattar ett skit av dom bara skjuter hela tiden börjar bli lite sleten så får väl snart hoppa i pjamasen och sova. Vi har ätit grekisk kebab idag så jävla gott.. nöjd.. :P

Jag ringde en av tjejerna som ska med på kursen innan för att höra om hon ville ha skjuts tänkte jag kunde va lite trevlig.. Hon bor ändå i huset brevid. Dock hade hon någon att åka med så blir att jag kör själv i varje fall.. Hoppas jag hittar dit bara annars får jag ringa P. Börjar bli lite små nervös inte så ofta man åker iväg med 15 personer som man aldrig träffat innan. Tror det kommer bli jätte bra och hoppas på att få många nya bekantskaper.

Mizzy går här och utforskar lägenheten förresten.. Hon har aldrig varit här innan men hon kommer säkert trivas jätte bra hon ska ju va här typ tre veckor något.

Nä nu ska jag dra mig..
 

hemma igen

Då var man hemma igen varit det i e och en halv timme något kanske.. Har packa om mina väskor för nu bär det snart av på kurs i fackets grunder. :) Ska snart köra till Martin och lämna katten, tänkte stanna där inatt så slipper jag köra så förbanat tidigt imorgon bitti.

Går dagen var väldigt trevlig trotts folk va lite sega och gick hem tidigt. Halv tolv hade alla utom Helen och Andreas gått men vi hade roligt ändå.. Maten blev jätte god och fick ju Helen och Jenny att lova å inte glömma bort mig när Eve åker.

Idag har vi ätit lång frukost och sen satt vi i badet hur länge som helst.. så himla skönt det va..

Nä nu får jag sticka vi ska äta pizza och ha trevligt ikväll :) återkommer kanske..
 

Fest hos eve ikväll

Nu är jag hos Evelina igen :) i torsdags fylla hon 22år så ikväll blir det fest. Från början var det tänkt att jag och P skulle hit men blev ju lite ändrade planer. Har i varje fall semester denna helgen så gott och välbehövligt så nu är det bara en jobbe dag kvar innan vi åker.

Tog mig sov morgon i morse sen fick jag ju se till att ordna hennes födelsepresent som jag fakitiskt blev väldigt nöjd med. Har även äntligen ordnat hundvakt till semestern.

Nä nu är det dags att göra vid sig..

ha en trevlig lördag kväll alla..
 

Min fredag

Åter kom aldrig igår det blev sent igen och så. Idag har jag jobbat till 18.00 vilket gick bra, musik och handling idag så dagen har gått fort. Nu ikväll har Natasa och Isabell varit här och ätit middag och snackat en massa.. Har haft riktigt roligt ikväll och är lagom sliten nu. :)

ni får sova så gott för det kommer jag..

 

SSU

Svin trött idag blev sent igår. Har jobbat idag och nu ska jag dra en sväng till SSU mötet återkommer och berättar om dagen senare och en recention eller hur det stavas av filmen Juno.
 

Det här är jag

Idag tänkte jag berätta lite om mig själv för dom som inte känner mig så väl. :)


Min familj
Som säkert alla har förstått så heter jag Angelica Mariell Johansson. Den 7 oktober 1986 föddes jag på Helsingborgs lasarett. Vi bodde i hbg tills jag var ett år då vi flytta ut till Ödåkra.
Min familj består av min mamma Yvonne, min pappa Lars-ingvar och min lilla syster Rebecca. Jag måste väl säga att jag har en väldigt bra kontakt med min familj nu för tiden. Vi gör mycket tillsammans och blir en del familje kvällar med god mat och trevligt sällskap. Jag bor bara en gata ifrån mina föräldrar vilket har både sina bra och dåliga sidor. Jag har även en mormor och morfar som betyder oerhört mycket för mig. Mormor är sjuk för tillfället och det känns jätte jobbigt och svårt.
Jag har även en extra familj som består av Susanne, Sofie och Elin. Första gången jag träffa dom var när jag skulle göra min praktik i 8:an på Bårslövs hundpensionat. Susanne ägde och drev stället och när praktiken va slut så fortsatte jag på helger och lov. Ibland bodde jag mer där än vad jag gjorde hemma. Nu för tiden har dom inte kvar pensionatet men är fortfarande min andra familj.



Husdjur
Just nu har jag en hund som heter Dolly, hon är en korsning mellan dalmatin och labbe. Hon är inne på sista versen nu gammal som gatan är hon. Jag tog över henne från en gammal farbror för 6år sedan redan då ville dom avliva henne för att hon va gammal (8-9år) men hon är pigg och glad så då får hon vara kvar.
Jag har även en katt som heter Mizzy. Hon är en vanlig bondkatt som jag fick för snart ett och ett halvt år sedan. Jag skulle passa henne åt en tjej men det var ingen som kom och hämta henne. Hon har utvecklats otroligt mycket sedan hon kom hit och blivit väldigt social,
Min mamma och pappa har också en hund som heter Katja, hon är en golden retriver som är 7 år om jag inte har helt fel för mig.
Annars har jag haft många djur genom åren så som Fåglar, Sköldpaddor, Ödlor, Kaniner och Marsvin .



Skolan
Jag gick på Svensgårdskolan här i Ödåkra fram till tredje klass sedan gick jag vidare till Norrlyckeskolan.
När jag skulle börja gymnasiet vill jag träffa helt nytt folk och komma hemifrån så då blev det att jag sökte mig till Svalövs lantbruksskola. Där läste jag Djurvård med NV kompetens (blev dock inte nv). Det var nog ett av de bästa valen jag gjort i mitt liv. Sådana vänner som jag fick där kommer jag nog aldrig få uppleva igen. Jag kan berätta hur många lantan historier som helst men drar ett sträck där.
Hösten 2005 började jag personligassistent utbildningen i Landskrona men gick dock bara hälften efter som jag inte tyckte jag lärde mig något och sen fick jag ett bra jobb erbjudande.
2007 Gick jag på Utbildarna för att ta lastbils körkort. Jag var osäker på mitt val av yrke och ville prova på något nytt.



Bostad
Just nu är jag tillbaka i Ödåkra där jag bor i en rätt stor etta på 44kvm. Hade en väldig tur när jag fick den här lägenheten och trivs väl bra här. Jag bodde ju i Svalöv under gymnasie tiden och sen blev det ett år i Kävlinge där efter. I den här lägenheten har jag nu bott sedan april 2006 alltså snart två år. Igentligen var det här bara att tillfälligt alternativ men just nu vet jag inte var jag hellre skulle bo.



Jobb
När jag sluta gymnasiet börja jobba som personlig assistent. Jag jobbar i Höganäs kommun och har varit hos lite olika brukare fram och tillbaka. För tillfället är jag hos en man i 30 års åldern som är gravt utvecklingsstörd. Jag trivs jätte bra här och det känns verkligen som om jag har hittat rätt har fått ett mamma vik som jag påbörja nu den 1 mars så är väl kvar här ett år till om inget annat. Har helt underbara kollegor, där ibland min egen mamma som också jobbar där. Jag och mamma har kommit varandra mycket närmre genom jobbet också.
Jag har ett väldigt bra schema som jag trivs bra med som innehåller både dagpass, nätter och dygn. Vi jobbar på 6 veckors schema och har en fri vecka vilket är väldigt skönt.



Intresse
Jag har väl igentligen många intressen men tänkte dra några i varje fall. Jag är politiskt aktiv i Socialdemokraterna där är jag både med i Ödåkra S- förening  och SSU. Jag håller på att lära mig förfullt och tycker det är jätte kul.
Ett annat stort intresse är fotografering är en amatör men tycker ändå det är riktigt roligt. Min dröm är att köpa en riktig kamera och kunna gå någon kurs i det.



Kärlek
Just nu är jag i ett förvirrat tillstånd vad gäller kärlek men det kommer väl förhoppningsvis ordna sig på ett eller annat sätt. Kan väl dra det lite snabbt bara. Den 22 dec 07 träffade jag den underbara mannen P= Peter. Det var fest hos Emelie för hon fyllde 20 år jag såg han direkt och har väl varit förtjust i han sedan dess. Det dröjde inte många dagar förän jag var jätte kär i han. Han har även en dotter som jag ofta kallar H här hennes namn är igentligen Hannah. H är fyra år och verkligen en riktig sötnos.Den 29/2 drog jag upp ett samtal för att något kändes fel mellan oss. Jag har kämpat för två en tid och jag orka inte mer. Han har opererats för ett tag sedan och har väldigt mycket med sitt företag så han vet inte vad han känner längre. Så nu går jag här hemma och väntar i ovisshet på hur det ska bli.



Vänner
Jag har många helt underbara vänner och ännu fler bekanta. :)
Evelina. Vi träffades när vi börja i Svalöv men fann dock inte varandra direkt. Inte förän det senaste året har vi blivit riktigt bra vänner och det är väl hon jag litar på mest nu för tiden. Vi har alltid väldigt roligt tillsammans.
Jennie. Vi träffades för många många år sedan och blev väl riktigt bra kompisar i 9:an eller något. Tyvärr så bor hon nu hundra mil här ifrån nämligen i Sundsvall med sin man Magnus och sonen Liam.
Det är dom två bästa finns många till och dom vet vem dom är.





Det var nog allt för den här gången.. Hoppas någon har nytta av det :)
 

bilder



Lite bilder från vintriga skåne :) och Sofie när vi va på väla å åt lunch igår.
 

Väla

Vaknade tidigt imorse hyfsat pigg probelmet var bara att jag vakna från en helt underbar dröm om P å H så valde att försöka somna om till drömmen. Det var precis som i mina dagdrömmar dock lite mer konstigt som det brukar vara. Han sa precis allt som jag vill höra.

 I och med att jag somna om vakna jag inte förän vid elva med andra ord sovigt bort halva min dag igen. Tog Dolly och gick bort för att hämta Katja så det blev en runda i den stora skogen här. Väldigt fint väder här idag dock lite halt på vägarna så man får hålla i sig. Fika med Rebecca sen innan vi drog en sväng till Väla. Letar fortfarande efter present till E men kan absolut inte komma på något sår ordna det på lördag istället. Blev en sväng inom levis för att prata lite med Emma å sen fick jag handlat lite mat.

Skicka till Natasa imorse och fråga om hon och Isabell ville komma hit på fredag så nu får jag sällskap då i varje fall ska bli riktigt kul måste jag säga. Så nu får det bli lite städning här och så.. återkommer senare..